23:26 - 5 Yaş Çocuğu Nasıl Davranır
23:23 - Babam Filmi Oyuncuları Nilüfer Kimdir
23:22 - Belirsizlikle Nasıl Baş Edilir
23:20 - Canım Kardeşim Filminin Oyuncuları Kimlerdir
23:18 - Diyet Nasıl Yapılır Neler Yenir
23:13 - Eşkiya Filminin Konusu Nedir
23:11 - İletişim Problemi Nasıl Çözülür
23:09 - Kişisel Gelişim Nlp Nedir
23:07 - Oyun Cosplay Nedir
23:06 - Patlıcan Yemeği Nasıl Pişirilir
Sanayi tipi fırın yani bir diğer adıyla endüstriyel fırınlar, en basit şekilde endüstriyel etkinliklerde kullanılan fırınlar olarak tanımlanabilmektedir. Fırınların içlerine yüklenen envanterleri ısıtması için gerekli işlemlerin sıcaklığına yükselten aynı zamanda bu sıcaklıkla istenilen sürenin tamamında aynı şekilde tutan ünitelere verilen isimlerdir.
Sanayi faaliyetleri çeşitli ve değişken olabilmektedirler.
Kireç İmalatı
Seramik Üretimi
Demir Çelik Sanayisi
Çimento Üretimi
Cam ergitme
Gibi faaliyetler sanayi tipi fırınlarda yapılabilmektedir. Bu faaliyetlerin hepsinde, üretim sürecinin bir kısmında sanayi tipi fırınlara ihtiyaç duyulmaktadır. Sanayi tipi fırınlar, endüstrinin sektörüne göre, pişirme, ergitme ya da ısıtma gibi işlemler görülmektedir. Sanayi tipi fırınların çalışma şekillerinde, kullanılan amaca göre birçok farklılık göstermektedirler.
Kimyasal reaksiyonlar neticesinde içerisine konulan bileşenlerin değişebilme işlemine ergitme denilmektedir. Heterojen ya da homojen denge kuralları ile reaksiyon kinetiği bileşenlerin değişimi konusundadır. Fakat bazen, dolaylı olmayan şekilde uygulanan sıcaklık ve basınçla gereken kimyasal değişiklikler sağlanmaktadır. Ergitme işlemleri için kullanılan bir sanayi tipi fırında bu kanun ve kurallara bağlı bir şekilde çalışmaktadır. Herhangi bir ergitme fırını, öncelikle oldukça yüksek sıcaklıklara yükselmek zorundadır. Çıktığı bu sıcaklıklar, çoğunlukla 400 ila 1600 °C arasında değişebilmektedir. Gereken endüstrinin sektörüne göre, çıkılan bu sıcaklıklar daha da artabilmektedir. 400 °C altına inen sıcaklıklardaki birimler ise fırın olarak değil ocak olarak adlandırılmaktadır. Bu yüksek sıcaklıklar, bileşim değişmeleri için gereken en önemli şartlardandır. Kısaca, metalin ısıtılması sonucunda erimesi örnek olarak verilmektedir.
Sanayi tipi fırınlar, enerji ihtiyaçlarını katı, sıvı ve gaz hâllerinde bulunan yakıtlardan elde edilerek istenilen sıcaklığa ulaşılmasını sağlamaktadır. Fakat önemli olan asıl nokta, istenilen sıcaklığın istenen süreç boyunca saklanması durumudur. Bu doğrultuda, refrakter envanterlerle inşa edilmektedirler. Yüksek sıcaklıklara dayanabilen ve ısıyı içine çekmeden fırın içerisine geri şekilde yansıtan materyallere refrakter malzemeler denilmektedir. Bu malzemelere örnek olarak, refrakter tuğlalar gösterilebilmektedir. Bu nedenle ve kullanılan materyalin sahip olduğu özelliklerine göre, arzulanan hemen hemen tüm sıcaklığa çıkmak ve aynı zamanda bu ısıyı arzulanan süre boyunca tutabilmek mümkün olmaktadır.