23:26 - 5 Yaş Çocuğu Nasıl Davranır
23:23 - Babam Filmi Oyuncuları Nilüfer Kimdir
23:22 - Belirsizlikle Nasıl Baş Edilir
23:20 - Canım Kardeşim Filminin Oyuncuları Kimlerdir
23:18 - Diyet Nasıl Yapılır Neler Yenir
23:13 - Eşkiya Filminin Konusu Nedir
23:11 - İletişim Problemi Nasıl Çözülür
23:09 - Kişisel Gelişim Nlp Nedir
23:07 - Oyun Cosplay Nedir
23:06 - Patlıcan Yemeği Nasıl Pişirilir
Dilbilimci Richard Bandler ve Matematikçi John Grinder yani kişisel gelişimciler tarafından uygulanan algılama, düşünme ve davranış süreçlerini, bilinçli hale getiren akıma NLP denir. NLP kısacası tesadüfi olayların arkasında yatan duygusal süreçleri inceler. Ama bu süreç bir programlama çerçevesinde gerçekleşir. NLP’nin bizim ülkemizde açılımı Sinir Dili Programlaması’dır. Tüm algı yönetim problemlerini üstesinden gelecek bir uygulamadır.
NLP, kişisel yeti ya da becerilerini ortaya konmasında kullanılan bir yapıdır. Bu yapı son derece basit olup derhal uygulamaya konulacak çok etkili teknikler içeren bir şeydir. Bir başka ifadeyle Sibernetik, Psikoloji, Filoloji ve Nöroloji gibi bilimlerin etkisiyle ilerler. Öte taraftan bu teknikler eğitim, sağlık, aile, yönetim, satış ya da spor bilimlerinde çok çok başarılı bir biçimde kullanılmaktadır. Bireylerin sosyal çevrelerini algılama ve bunlara verilen karşı tepkimeler, iletişim şekilleri ya da davranış kalıpları NLP’nin arka planını oluşturur. Öte yandan bu önemli araştırmalar sonucunda elde edilen ve geliştirilen teknik ve yöntemler başarılı bir biçimde kullanılmaktadır.
NLP yani üç ayrı kelimeden oluşan Neuro Linguistic Programming ayrı ayrı incelenmesi gerekir.
Dilin deneyim kazanma ve değişim süreçlerinden geçmesi Linguistic yapıya bağlıdır. Gelgelelim söz konusu olan dil yalnızca konuşma dili ile gösterilmez, aynı zamanda düşünce dili de devreye girer. Bir dil olmadan düşünceler ifade edilemezler. Linguistic ise dilin çevre ile olan bağını ve etkinliğini düzenler. Böylece çevre ile ve başkalarıyla iletişim kurulur.
Beyin duyumuza NLP denir. Sinir sistemimizin temelini duyularımız oluşturur. Dünyayı ve evreni beş duyu organımızla algılarız. Ve bu algıladıklarımız işler ve beynimiz. Ve bu işlemi tekrardan algılar. İşte o zaman anlamlandırma dediğimiz tuhaf algı oluşur. İçinde bulunduğumuz evren ya da dünya her bir insan için farklı farklı anlamlar ifade eder. Farklı temsiller irdeler. Bu yüzden her türlü deneyim farklı bir şekilde algılanır. İşte NLP burada devreye girer. NLP beyine odaklanır. Gönderdiği düşünce sinyalleri ile olmayacak şeyleri de oldurma şansına sahiptir. NLP, hedeflerimizi, hayallerimizi gerçekleştirmek için büyük bir fırsattır. Kullanmayı bilmek ve farkına varmak yeterlidir.