23:26 - 5 Yaş Çocuğu Nasıl Davranır
23:23 - Babam Filmi Oyuncuları Nilüfer Kimdir
23:22 - Belirsizlikle Nasıl Baş Edilir
23:20 - Canım Kardeşim Filminin Oyuncuları Kimlerdir
23:18 - Diyet Nasıl Yapılır Neler Yenir
23:13 - Eşkiya Filminin Konusu Nedir
23:11 - İletişim Problemi Nasıl Çözülür
23:09 - Kişisel Gelişim Nlp Nedir
23:07 - Oyun Cosplay Nedir
23:06 - Patlıcan Yemeği Nasıl Pişirilir
Beş yaş çocuğu çok konuşkandır. Devamlı hikayeler anlatır ve bu hikayeleri dramatize edebilir, sorular sorar, hayal gücü çok geniştir, birçok arkadaşı vardır, anlattıklarının çoğu bir yere varmaz. Bu yaş grubu oldukça hayalci bir yaş grubudur. Beş yaş çocuğu oldukça enerjik ve sosyal bir gruptur. Arkadaşlarıyla oyunlar oynamak, vakit geçirmek ister. Beş yaş grubunda anne çocuk iletişimi de oldukça önemlidir. Bu iletişimin gelişmesi için anne çocuk ile beraber hikaye okuyup, sohbet edebilir ve verimli vakit geçirebilir. Beş yaş grubunda paten gibi karmaşık spor dallarına yönelebilir çocuk.
Bu yaş grubunun hayal gücü yüksek olduğu için aile bazen çocuğun yalan söylediğini düşünür, fakat çocuk yalan söylemeyi bilmez. Çocuk yalan söyler fakat söylediğinin yalan olduğunu bilmez çünkü hayal gücü çok hakim gelmektedir. Beş yaş çocuğu kendi kendine yemek yiyebilir, dişini fırçalayabilir, kendi öz bakımını gerçekleştirebilir. Bu yaş grubu aile ile güzel sohbetler edebilir. Büyük oranda kıyafetlerini giyebilir, ayakkabılarını giyebilir fakat ayakkabılarının bağcıklarını bağlayabilir. Bu dönemde ayrıca dört yaşında olduğu gibi çocuk birçok soru sorar ve sorduğu soruların hepsine tek tek cevap ister. Bu süre zarfında aile çocuğa cevap vermezse, çocuk aileyi daha çok zorlar ve cevap alamazsa aileden uzaklaşabilir.
Merak duygusu oldukça kuvvetlidir ve bu nedenle merak duygusu çocuğun tatmin edilmelidir. Dört yaş çocuğu hem öğrenmeye meraklı hem de çok hareketlidir. Eğer mümkünse bu yaştaki çocuk grubu kesinlikle okul öncesi bir eğitim kurumuna gönderilmeli ya da sosyalleşmesi sağlanmalı yani enerji atımı sağlanmalı. Örneğin; parklarda, çocuk oyun yerlerinde çocuğun sosyalleşmesi sağlanabilir. Oyuna teşvik edilmelidir.
Beş yaş çocuğunun öz bakım becerileri geliştiği gibi küçük kas becerileri de gelişmiştir ve bu dönemde büyük kas becerisi gerektiren birçok hareket yapabilir. Aynı zamanda mizah yeteneği gelişmiştir ve kendince espriler yapmaya başlar. Bu yaş grubu devamlı espriler yapıp kendi kendine güler ve ayıp kelimeleri öğrenip bunları daha çok kullanır, insanların dikkatini çekmeye çalışır. Bu yaptığı hareketlerden zevk alır ve daha çok güler. Bu durum aile tarafından yanlış algılanmamalı çünkü çocuk bir süre sonra bu yaptıklarını bırakacaktır.